Rólunk

Az oldal elsősorban pedagógusoknak kíván segítséget nyújtani a FOMO – Megosztod, uralkodsz c. film kapcsán, és a Mozinet Kft. megbízásából készült.

Amennyiben szeretne iskolájának előadást, beszélgetést szervezni a szakértőkkel, kérjük írjon a forgalmazas@mozinet.hu email címre!

A weboldalon található anyagokat összeállító szakértőink:

 

 

Urbán Anikó vagyok az InfoTárs Egyesület alelnöke. Szervezetünk több mint két éves működése alatt számtalan diákkal, pedagógussal és szülővel dolgozhattam fel közösen az online bántalmazás jelenségét. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem a diplomámat, Társadalmi Tanulmányok Szakos előadóként. Már az egyetemi szakdolgozatom készítésekor is a párkapcsolaton belüli bántalmazási dinamikáról tanultam, szakdolgozatom ebben a témában készült. Később ismereteimet az online térben történő bántalmazás fajtákról is bővítettem.

Infotárs Egyesület

 

 

Dr. Baracsi Katalin LL. M családjogi szakjogász és internetjogász vagyok. Országhatáron belül és kívül is tartok internetbiztonság témájú foglalkozásokat, interaktív tréningeket az általános iskolás korosztálytól az egyetemistákig. Szülőknek, pedagógusoknak, szakembereknek hozom közelebb a digitális világ mindennapjait és teszem őket magabiztossá, hogy a környezetükben is tovább tudják adni a megszerzett információkat. Szakmai testületek (pl. Gyermekvédelmi Internet Kerekasztal (NMHH ); No Hate Kampánybizottság, Nemzeti Ifjúsági Tanács – Nemzetközi Munkacsoport Tag) delegáltja vagyok. Koordinálok és önállóan is készítek szakmai anyagokat, programokat (pl. Safer Internet Program; Hegyvidék Onvédelem; Bűnmegelőzésért a digitális világban; Tegyünk együtt a biztonságunkért! – Biztonságos életrenevelés; Digitális kaland – magabiztos pedagógusként a mindennapok internetében). Jelenleg szabadúszó szakértőként segítek állami és civil szervezeteket.

Az internetjogász

 

 

Villányi Gergő pszichológiai tanácsadó vagyok. Az életvezetési és párkapcsolati problémák mellett a fő érdeklődési területem a digitális pszichológia, amely az okoseszközök, az online kommunikáció, a közösségi média a személyiségünkre, kommunikációnkra, kapcsolatainkra gyakorolt hatásait vizsgálja. Úgy gondolom átmeneti korszakban élünk, ahol a technológia fejlődése gyorsabb, mint ahogy alkalmazkodni tudunk hozzá, ezért az életünkben az online és offline töltött idő harmonizálása kulcskérdés. Ezért is tartom fontosnak, hogy tudatossá váljunk a digitális világ hatásait tekintve. Rendszeresen publikálok ismeretterjesztő cikkeket digitális pszichológia témában és számos digitális tudatosságot fejlesztő kezdeményezéssel, szervezettel működöm együtt.

www.digitalispszichologia.hu